Az ünnepekre való ráhangolódás nálam a napokban vette kezdetét. Ez egy félig-meddig tudatos folyamat, mert úgy érzem, hogy a napi rohanás, és az ajándékok beszerzése körüli felhajtás közepette fontos, hogy azt a néhány napot a szeretteinkkel valóban úgy tudjuk eltölteni, hogy az addig felgyülemlett stresszt az ajtón kívül hagyjuk.

Így most írás közben például a kedvenc karácsonyi válogatásomat hallgatom Michael Bublé-tól, akinek varázslatosan nyugtató hangszíne már néhány perc elteltével segít kikapcsolni az esti fürdetés-altatás fárasztó rituáléja után. Az üzletben a héten rendeztük be a téli kirakatot, és bár még néhány apró simítás hátra van, de ezt leszámítva tényleg csak a kint szállingózó hó hiányzik a hamisítatlan téli hangulathoz. Nemrég pedig elkészültem a karácsonyi ajándéklistával, így kissé rendezve a gondolataimat, már nem is tűnik annyira végeláthatatlannak a hozzá kapcsolódó beszerzőkörút.

Tavaly ilyenkor még javában itthon voltam Manóval, és meg sem próbáltam egy ilyen túrának nekirugaszkodni, helyette egyetlen délután alatt megvettem a kellékeket a kis kreatív ajándékaimhoz, amiket alvásidőben készítgettem. Poharakra rajzoltam dekorfilccel, és párnákra hímeztem gyöngyökből kirakott kezdőbetűket, ami ha jól emlékszem, majd egy hetes program volt, de imádtam.

Persze divatbloggerként azt is be kell vallanom, hogy mindezek mellett nálam kiemelt szerepet kap a karácsonyi ruha kiválasztása, és persze az újévi szetté is, mert már pici gyerekkorom óta hozzászoktam, hogy társaságtól és helytől függetlenül, ezeknek az ünnepeknek mindig meg kell adni a módját. Ez is a ráhangolódás része, és elsősorban magunkat tiszteljük meg vele.

A város forgatagától kicsit elszakadva, egy budaörsi üzletbe tértem be az ünnepi inspirációs fotózás kellékeiért, azért a két outfit-ért, amit erre az alkalomra megálmodtam magamnak. A márka neve (Miss Rebel) már az első pillanatban megtetszett, de ami igazán kíváncsivá tett, az az volt, hogy elsősorban saját tervezésű ruhadarabjaik vannak. Az elmúlt héten egy vagány, csajos fotósorozatot készítettünk, most viszont a karácsonyi szett tekintetében inkább a klasszikus-nőies vonalat szerettem volna előtérbe helyezni, a szilveszteri kapcsán pedig egy provokatívabb esti összeállítást választottam. Nem volt könnyű dolgom, mert a legtöbb darab, amit felpróbáltam, szinte egy az egyben az én stílusom volt, mindemellett meglepően kényelmes is.

A helyszín az egyik kedvenc kávézóm volt a Corvin sétányon, és nem véletlenül. Olyan mint egy kaméleon, mert bárki, napszaktól függetlenül megtalálja, amit keres, legyen az kávékülönlegesség, házi készítésű desszert, vagy naplemente után egy finom koktél.

Nálam a “kis piros” a “kis fekete”, így az első ruhadarab színe nem is volt sokáig kérdés, de azt csak a helyszínen fedeztük fel, hogy mennyire illik az enteriőr domináns színeihez és formáihoz.

2

Ruha, ékszerek: Miss Rebel

Helyszín: Wiener Szalon

Fotók: Éva Halász Photography

A második outfit már egy jóval merészebb összeállítás, ugyanakkor a szoknya fazonja és hossza némileg ellensúlyozza a csipkés body kihívó jellegét. A fekete az a szín, amivel nehéz melléfogni a szilveszteri bulin, viszont arra ügyeltem, hogy az ékszerek ne vonják el túlzottan a figyelmet, ezért egy szolidabb karkötőt és hozzá illő fülbevalókat választottam.

 

Forrás: Wonder Woman blog