A külsőnk ápolása minden évszakban egyaránt fontos. Most, hogy ténylegesen beköszöntött a rossz idő, itt az ideje egy kicsit utánajárnunk azoknak a területeknek, amelyek gondos odafigyelést és ápolást igényelnek ebben az időszakban.

 

Minden nő egyik álma a tökéletes, jól ápolt hajkorona, azonban minden évszakban szembesülünk vele, hogy ezen álmunk megvalósítása azért nem is olyan egyszerű feladat. A zord időjárás, eső, szél és a hideg szárazság, intenzív megpróbáltatást jelent minden egyes hajszálunknak. Aggodalomra semmi okunk, ha odafigyelünk és a megfelelő módszereket alkalmazzuk, akkor a kifogástalan külső garantált.

 

Egy szuper gyógynövényes hajöblítőt alkalmazva egyszerre óvjuk és ápoljuk is hajunkat.

 

1/3 csészényi gyógynövényt forrázzunk le 1/4 liter vízzel, majd hagyjuk hűlni 15 percig. Ezután szűrjük le, és hajmosás után öblítsük le vele hajunkat. Fontos tudnunk, hogy mint minden másban, ebben is hihetetlenül egyediek vagyunk. Különböző hajtípusokra, különféle ápolási módszert kell alkalmaznunk. Jelen esetben a gyógynövények azok, melyek változnak az ápolás során. Zsíros hajra: csalán, kamilla, bojtorján, citromfüvet ajánljunk. Könnyedén száradó fejbőrre csalán és a kakukkfű, amely a tökéletes választás. Azért, hogy hajunk semmiképp se kezdjen el hullani ebben az évszakban sem, a csalán, bojtorján, rozmaring és orvosi zsálya gyógynövényeket alkalmazzuk.

 

Az egészséges haj nem magától értetődő. A fejbőrünknek szüksége van elegendő vitaminra ahhoz, hogy hajunk fényes és könnyen kezelhető ékességünk legyen.

 

További praktika még, hogy ilyenkor hetente egyszer szódabikarbónával is mossunk hajat. Ez azért jó, mert jobb tartást biztosít és nem is száll utána a hajunk. Ehhez egy fél literes üveg kell és fél csomag szódabikarbóna kell. Keverjük össze és lassan öntsük a hajunkra, miközben masszírozzuk a fejbőrünkbe. Ez a technika kiválóan leoldja a szennyeződéseket a hajról.

 

Sosem szabad elkeseredni, ápolással és odafigyeléssel könnyedén elérhetjük a kívánt hatást ezekben a hónapokban is.