Sokszor eljön az a pillanat a nő életében, hogy égető vágyat érez, hogy vegyen egy új ruhát. Ezt az érzést nem tudjuk megmagyarázni, de hozzá tartozik a női létünkhöz. Vágyunk valami újra, hirtelen változtatni akarunk valamit a megjelenésünkön. Sok esetben nem feltétlen tudjuk mi ennek a pontos oka, de ez nem is baj. Nem kell mindig mindenben racionális okokat keresni. Sokszor csak szeretnénk örömet szerezni egy-egy szép cipővel vagy egy könnyed kis tavaszi ruhával.

A lelki világunkat sok esemény befolyásolja nap, mint nap. A vásárlási szokásainkra ez a szabály ugyanígy érvényes. Történések sorozata láncreakciót indít el a lelkünkben és számos esetben a vásárlási kedvünket, illetve a vásárlás során a választásunkat is befolyásolják olyan apró mozzanatok, melyekre nem is gondolnánk.

Most olyan szabályszerűségeket veszünk sorra, melyek befolyásolhatják a vásárlásunkat.

  1. Amikor szükségünk van rá

Egyik reggel benézünk a szekrényünkbe, hogy ma mit is vehetnénk fel. Sorra pörgetjük át az ujjunkat a felsőkön, nadrágokon és semmi sem bizonyul a tökéletes választásnak. Hiába sorakoznak szebbnél szebb darabok, valahogy egyik sem az igazi. Ismerős érzés? Ilyenkor jön el az a pont, hogy úgy döntünk itt az ideje beszerezni pár új ruhát, kiegészítőt. Neki is vágunk a felfedező körútnak, hiszen másképpen nem lelhetjük meg új kedvenceinket, melyektől még jó pár hónapig szerencsére nem jön el újra az a bizonyos reggel.

  1. Amikor vágyunk a változásra

Vannak időszakok, amikor eljön az ideje a változásnak. Ilyenkor nemcsak a lelkünkre kell odafigyelnünk, hanem a megjelenésünkre is. A változást megérzik rajtunk mások és jól esik számunkra mikor megdicsérnek minket apró dolgok miatt is. Ezért is kapjuk oda a fejünket a kirakatban egy gyönyörű blúzra vagy egy elegáns cipőre. Ugyanis ezek az érzések a mozgatórugók, amikor gardróbfrissítésről van szó. Amennyiben azonnal beleszeretsz egy különleges darabba, soha nem hagyd, hogy egyedül árválkodjon tovább az üzletben. Mindig ezek lesznek a kedvenc és örök darabjaink, melyek koronaékei ruhásszekrényünknek.

  1. Amikor ünneplünk

Egy jól elvégzett projekt, egy új álláslehetőség és nem mellesleg a szülinapunk is alkalom arra, hogy beszerezzünk egy különleges ruhadarabot. Ki kell használnunk ezeket az alkalmakat, hiszen megérdemeljük.

  1. Amikor valami kellemetlen történik

Az ilyen esetekben zajló vásárlások kétféleképpen sülhetnek el a végeredmény tekintetében. Egyik esetben találunk valami olyan egyedi ruhát, melytől máris jobb a hangulatunk. Másik esetben veszünk valami olyat, ami az adott pillanatban ugyan tetszik, de aztán idővel rá kell jönnünk, hogy mégsem volt az igazi, egyszerűen csak rossz pillanatunkban vásároltunk. Ezért fontos, hogy amikor egy kevésbé jó napunkon shoppingolunk, ügyeljünk arra, hogy átgondoljuk többször is biztosan beleillik-e a kiválasztott ruha a stílusunkba. Amennyiben a válasz igen, garantáltan egy csodás szerzeménnyel leszünk gazdagabbak.