Természetesen minden nő számára fontos, hogy az egyéniségének megfelelően és a saját ízlése szerint öltözködjön. Soha semmi olyat nem szabad magunkra erőltetni, amiben nem érezzük magunkat komfortosan. Mindig a saját szempontjainkat kell szem előtt tartanunk. Viszont vannak olyan alapszabályok, melyekre érdemes odafigyelnünk és a saját öltözködésünkben is alkalmazni.

  1. Színek

A borongós tél után végre elérkezett a tavasz. A divat nagyvárosaiban szerencsére télen is viselnek feltűnő, energikus színű ruhákat. Sok gyönyörű színes kabátot, csizmát vagy éppen táskát láthatunk Párizs, Milánó utcáin a téli időszakban is. Azonban sajnos ez Magyarországon nem jellemző, itthon a szürke és fekete árnyalatok kerülnek leginkább előtérbe. Márciusban a természet mellett a ruhatárunknak is ideje felfrissülni, megújulni. Ilyenkor eljön az ideje, hogy bepótoljuk az elmaradásainkat, vidám és játékos színekkel megtölteni a ruhásszekrényünket. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezer árnyalatban kell pompáznunk. Azonban a megfelelő harmóniával, egy-egy színes darabbal, bohókás, de mégis elegáns lesz a megjelenésünk.

  1. Textúrák

Textúrák terén az elsődleges szempont, hogy számunkra kényelmes anyagokból készült ruhadarabokból állítsuk össze ruhatárunkat. Sokan nem mernek kísérletezni a textúrák változatos világában, pedig néha érdemes az új anyagok megismerése, kipróbálása.  Outfitjeinkben bátran kipróbálhatunk  egy kis játékosságot a textúrák között. Sokszor a látszólag össze nem illő anyagok kombinálása hozza létre a tökéletesen kontrasztos és figyelemfelkeltő szetteket. A tökéletes összhatás érdekében felvehetünk például egy lágy blúzt farmerdzsekivel, vagy egy matt hatású pulóvert fényesre kezelt bőrkabáttal.

  1. A kevesebb néha több

Legyen szó színekről, kiegészítőkről vagy akár a mintákról, nem árt ezt a mondást megfogadnunk. A tökéletes megjelenést úgy érhetjük el, ha a letisztult eleganciára törekszünk. Természetesen ez nem az jelenti, hogy nem lehet kísérletezni új dolgokkal, sőt mindig jó érzés megújulni. Egyszerűen csak oda kell figyelnünk a harmóniára és máris elérhetjük azt a hatást, amit igazán szeretnénk. Sokan ugyanis beleesnek abba a hibába, hogy több stílusirányzat ruhadarabjait próbálják egy szettben ötvözni. Ezt érdemes elkerülnünk és mindig alázattal, kellő odafigyeléssel kell lennünk a divat iránt. Szokták mondani, hogy az embernek egyértelműen látszik a külsején, ha a belső, lelki dolgai rendben vannak. Ez teljes mértékben igaz, hinnünk kell a szolid eleganciában és figyelnünk kell a külső-belsőnk között fennálló harmónia megteremtésére, ugyanis ez a divat megértéséhez és szeretetéhez vezető utunk első lépése.

  1. Kiegészítők

Ékszerek, táskák, cipők. Ez az a három kiegészítő, amiből be kell látnunk, hogy egy nő életében sosem lehet elég. A tervezők idén tavasszal is csodás statement nyakláncokkal, remekbe szabott táskákkal és ámulatba ejtő cipőkkel lepték el a kifutókat. Nem csoda, hogy nehéz választani a hatalmas kínálatban. Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy ne essen túlzásba, viszont mindenképp vegye meg azokat a kiegészítőket, melyek rabul ejtik. Ugyanis mindig ezt fogjuk a legnagyobb örömmel viselni az outfitjeinkhez. A legegyszerűbb szettet is elegánssá és vonzóvá tudja tenni egy-egy jól eltalált kiegészítő.

  1. Kényelem

Hiába van egy ruha, amely tökéletesen néz ki kívülről, ha felvéve nem érezzük benne magunkat jól. Ennek számtalan oka lehet: nem a mi alkatunkra megfelelő a szabása, nem illik a stílusunkhoz. Abban az esetben, ha ilyet tapasztalunk, mindig tartsuk észben, hogy a kényelem a legfontosabb. Bármennyire is szuper egy ruha, ha nem érezzük magunkat benne kifogástalanul. Ugyanis, ha megtaláljuk a saját stílusunkhoz passzoló ruhát és kényelmes számunkra, az hozzásegít minket a kifinomult megjelenéshez.