Lássuk be nekünk, nőknek minden nap ünnepnap mikor vásárolhatunk, de azért az külön öröm, amikor hatalmas akciókkal zsebelhetjük be téli ruhatárunk legújabb darabjait!

A Fekete Péntek vagyis Black Friday, a Hálaadást követő péntek neve az Egyesült Államokban, amikor óriási leárazással indul el a karácsonyi bevásárlási szezon. Ezt a kifejezést elsőként azonban egészen más kontextusban használták, ugyanis egy 1869-es pénzügyi válságot jellemeztek vele az Amerikában.

Az 1950-es években Philadelphia városának rendőrei fekete péntek jelzővel látták el a Hálaadás napja utáni káoszt, amikor külvárosi vásárlók és turisták százai özönlöttek a városba minden évben a szokásosan másnap, szombaton tartott futball meccsre.

1966-ban egy PR-os alkalmazott, Abe S. Rosen javaslatára az amerikai helyi kereskedők és reklámszakemberek megpróbálták a Black friday szó negatív jelentését átalakítani. A sajtóközleményekben és reklámokban a hálaadást követő pénteket már nem a hatalmas forgalommal és káosszal összefüggésben kommunikálták, hanem a karácsonyi bevásárlás kezdetével kötötték össze. A boltok ezután zsúfolásig megteltek és nyitástól zárásig hatalmas sorok kígyóztak a karácsonyi bevásárlás kezdetét ünnepelve. A PR akció hihetetlen sikerrel robbant be a köztudatba és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Mivel a Black Friday a hálaadáshoz igazodik, így idén november 23-án kell készülnünk a hatalmas akciókra. Az extrém árleszállítás tömegeket mozgat meg, az internet segítségével pedig nemcsak személyesen vásárolhatunk, hanem online is. Ki ne szeretne akkor vásárolni, mikor a legtöbb termék akciós? Éppen ezért mi is rajongunk a Black Friday-ért, azaz a Fekete Péntekért.

A #missrebel lányoknak idén igazán különleges meglepetéssel készültünk, ugyanis 50%-os kedvezménnyel szerezhetőek be a gardróbotok legkülönlegesebb darabjai! Vásárlásra fel!